Отворено днес от 9:30 до 18:00

0391/66787

Среща-разговор „Архео-космически послания“ с проф. Христо Смолянов


Среща-разговор на тема „Архео-космически послания“ с проф. Христо Смолянов ще се проведе в Исторически музей Димитровград на 23 февруари /четвъртък/ 2023 г. от 17.30 часа.
Христо Смолянов е един от най-добрите и ерудирани учени на нашето време. Роден е на 30 август в Пловдив. Завършва Московския държавен университет „Ломоносов“. Работил е в Института по философия, а след това и в Института по математика на БАН. През 1991 г. е стипендиант на фондация „Александър фон Хумболт“ в Германия. Година по-късно той работи, като старши научен сътрудник, доцент в Института по металознание, съоръжения и технологии към БАН.
През 2017 г. е избран за почетен професор на Висше военноморско училище „Н. Вапцаров“ Варна.
През годините проф. Смоленов е бил гост-професор на Университета в Монреал и Католическия университет на Америка във Вашингтон.
Автор е на редица документални филми /„Загадките на Атлантида в Черно море – Скритото познание на цивилизацията от Варна“ и „Корените на Света - Разшифроване кодовете на най-древното злато на света, съхранено във Варненския некропол и датирано от 4600 г. Пр. Хр. и др./, книги и публикации. Всички те имат за основна цел да покажат и докажат, че най-древната цивилизация е възникнала по нашите земи преди повече от седем хиляди години.