Отворено днес от 9:30 до 18:00

0391/66787

Резултати от благотворителния базар за сурвачки в полза на кампанията „ Да помогнем на Радост да проходи“ .


През месец декември, ОП „Детски и  младежки център” и  Исторически музей – Димитровград , в партньорство с Градска библиотека „П.Пенев“ и Общински театър „Апостол Карамитев“ проведоха ОБЩИНСКИ СЕМЕЕН КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА СУРВАЧКИ.

След награждаването на 20.12.2021 г. беше организиран„базар  на сурвачки“  в градината пред музея и библиотеката, а събраните средства бяха дарени в полза на кампанията „ Да помогнем на Радост да проходи“ .

Организаторите на базара са щастливи да информират  обществеността, че от близо 100 те оригинални сурвачки на деца и семейства от Димитровград и региона бяха събрани 825 лв. . Към кампанията  се присъединиха и доброволните дарения на два четвърти класа от СУ „Л.Каравелов“ – Димитровград  със сумата от 298, 60лв.

Така на семейството на малката Радост бе връчена сумата от 1123, 60 лв.

Като продължение на инициативата , на алеята пред сградата бе ситуирана изложба-фотографии на наградените от конкурса сурвачки.

При срещата с Радост и баща и бяхме още по-щастливи от факта, че след 11 операции и ежемесечна рехабилитация в Истанбул, състоянието на  детето  се подобрява!

Благодарим на всички, които акупиха сурвачки от нашият базар, за да докажем за пореден път, че добрината е присъща на всички нас!

Трябва само да я отключим!